Zapytaj eksperta

Newsletter

Strona główna

Aktualna zawarość koszyka

Twój koszyk jest pusty

30% spadek poziomu trójglicerydów i 42% spadek cholesterolu-LDL pod wpływem stosowania żywności medycznej BioCardine®Omega-3 i czerwonego ryżu.

Zdrowie Odpornosc Mlodosc Serce

Podsumowanie badania:

Stosując 3,8 g EPA + DHA omega-3 dziennie (BioCardine®Omega-3 - 7 kapsułek) w połączeniu z ekstraktem z czerwonego ryżu przez 12 tygodni u pacjentów z podwyższonym poziomem cholesterolu (hipercholesterolemia), uzyskano spadek stężenia całkowitego cholesterolu (TC) o 32% i frakcji LDL-C o 42% oraz trójglicerydów o 30%. Osiągnięte efekty były znacznie lepsze niż u pacjentów z grupy kontrolnej stosującej 40 mg simvastatyny.

 

Osoby czytające ten artykuł czytały również:

Uwaga

Ta strona jest przeznaczona dla specjalistów!

Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) Nr 432/2012 z dn. 16 maja 2012 oraz Rozporządzeniem nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 20 grudnia 2006r. z uwagi na zawarte na stronie wyniki badań, treść tej strony przeznaczona jest dla lekarzy, farmaceutów, dietetyków i osób zawodowo zajmujących się żywieniem.

Strony firmy MARINEX zawierają rzetelne informacje, oparte na wynikach badań naukowych przeprowadzanych głównie u ludzi, dotyczące roli jaką pełni odżywianie w funkcjonowaniu organizmu człowieka.