Zapytaj eksperta

Newsletter

Strona główna

Aktualna zawarość koszyka

Twój koszyk jest pusty

Badania kliniczne BioCardine® Omega-3

Wyregulowanie lipidogramu, 47% zmniejszenie ilości incydentów wieńcowych oraz 50% spadek liczby zgonów efektem stosowania olejów rybich (BioCardine®Omega-3 + BioMarine®1140) u pacjentów z ostrym zespołem wieńcowym (OZW).

Zdrowie Odpornosc Mlodosc Serce

Podsumowanie badania:
Badanie to udowodniło, że nawet podczas stosowania terapii leczniczych u ludzi nie można zapominać o właściwym odżywianiu. Badanie potwierdziło skuteczność działania preparatów BioMarine®BioCardine®Omega-3w ochronie organizmu człowieka.

Stosując 2 kapsułki BioMarine®1140 + 2 kapsułki BioCardine®Omega-3 dziennie przez 52 tygodnie uzyskano spadek ponownych incydentów wieńcowych o 47%, spadek ponownych rewaskularyzacji o 50%. A co najważniejsze o 50% mniej zgonów niż w grupie kontrolnej.

Znaczący spadek poziomu trójglicerydów i cholesterolu pod wpływem suplementacji diety kwasami omega-3 (Biocardine®Omega-3) i czerwonym ryżem.

Zdrowie Odpornosc Mlodosc Serce

Podsumowanie badania:
Stosując 3,8 g nnkt* EPA + DHA omega-3 dziennie (BioCardine®Omega-3 - 7 kapsułek) w połączeniu z ekstraktem z czerwonego ryżu przez 12 tygodni u pacjentów z podwyższonym poziomem cholesterolu (hipercholesterolemia), uzyskano spadek stężenia całkowitego cholesterolu (TC) o 32% i frakcji LDL-C o 42% oraz trójglicerydów o 30%. Osiągnięte efekty były znacznie lepsze niż u pacjentów z grupy kontrolnej stosującej 40 mg simvastatyny.

 

Uwaga

Ta strona jest przeznaczona dla specjalistów!

Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) Nr 432/2012 z dn. 16 maja 2012 oraz Rozporządzeniem nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 20 grudnia 2006r. z uwagi na zawarte na stronie wyniki badań, treść tej strony przeznaczona jest dla lekarzy, farmaceutów, dietetyków i osób zawodowo zajmujących się żywieniem.

Strony firmy MARINEX zawierają rzetelne informacje, oparte na wynikach badań naukowych przeprowadzanych głównie u ludzi, dotyczące roli jaką pełni odżywianie w funkcjonowaniu organizmu człowieka.