Zapytaj eksperta

Newsletter

Strona główna

Aktualna zawarość koszyka

Twój koszyk jest pusty

BioMarine®570 wzmacnia podwójną odporność organizmu - naturalną i nabytą

BioMarine®570 wzmacnia podwójną odporność organizmu

- naturalną i nabytą

Alkiloglicerole wytwarzane są przez organizm człowieka. Znajdujemy je między innymi w wątrobie, śledzionie, szpiku kostnym, w mleku matki. Zdrowie Odpornosc Mlodosc Serce To właśnie alkiloglicerole, zawarte w mleku matki, uczestniczą w uruchamianiu systemu odpornościowego niemowlęcia. Alkiloglicerole są swoistą substancją biorącą udział w regulacji aktywności komórek odpornościowych naszego organizmu. Aktywują układ odpornościowy, zwłaszcza cytotoksyczne makrofagi, zwiększają odpowiedź humoralną i komórkową. Uczestniczą w procesie tworzenia się krwi w układzie krwiotwórczym m.in. wytwarzaniu krwinek czerwonych (erytropoezę), krwinek białych (leukopoezę) i płytek krwi (trombopoezę). Na co dzień, dostarczamy zaledwie 10mg tych cennych związków, a dobowe zapotrzebowanie naszego organizmu kształtuje się na poziomie 10mg na kg wagi ciała.

Skwalen jest również produkowany przez nasz organizm. Najwięcej skwalenu zawierają komórki skóry, oraz komórki tętnic doprowadzających krew do mózgu. Skwalen ma ważny wpływ na układ immunologiczny: pomaga w produkcji przeciwciał, zwiększa dotlenienie wewnątrzkomórkowe, ponadto usprawnia przekazywanie informacji między komórkami oraz poprawia elastyczność skóry. Niedobór skwalenu prowadzi między innymi do niepłodności u kobiet. Z wiekiem nasz organizm zmniejsza produkcję skwalenu, gdy jednocześnie znacząco wzrasta jego zapotrzebowanie. W przemyśle kosmetycznym, skwalen stosowany jest z powodzeniem od 25 lat.

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (nnkt) - Omega-3: Znaczenie Omega-3 dla zdrowia człowieka jest wyjątkowe. Tłuszcze stanowią 60% tkanki mózgowej, ponad 25% z nich to kwasy Omega-3 (15% całego mózgu). Niedobór kwasów Omega-3 prowadzi do zaburzeń w budowie i funkcjonowaniu systemu nerwowego, wpływa na powstawanie i rozwój wszystkich chorób począwszy od infekcji, poprzez choroby serca i układu krążenia aż po choroby nowotworowe. Kwasy Omega-3, decydują o stanie zdrowia człowieka od momentu jego poczęcia, aż do wieku starczego. Algi morskie oraz tłuszcze i oleje ryb bytujących w zimnych wodach morskich są jedynym źródłem (nnkt) Omega-3.

Opisane powyżej substancje są częścią błon komórek organizmu człowieka. Zawarte są w skórze, mózgu, wątrobie, sercu i innych organach. Wpływają w istotny sposób na funkcjonowanie układów odpornościowego, nerwowego i krążenia.


Osoby czytające ten artykuł czytały również:

Uwaga

Ta strona jest przeznaczona dla specjalistów!

Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) Nr 432/2012 z dn. 16 maja 2012 oraz Rozporządzeniem nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 20 grudnia 2006r. z uwagi na zawarte na stronie wyniki badań, treść tej strony przeznaczona jest dla lekarzy, farmaceutów, dietetyków i osób zawodowo zajmujących się żywieniem.

Strony firmy MARINEX zawierają rzetelne informacje, oparte na wynikach badań naukowych przeprowadzanych głównie u ludzi, dotyczące roli jaką pełni odżywianie w funkcjonowaniu organizmu człowieka.